Corteva Agriscience raportează scăderi ușoare în vânzări în 2023

Corteva Agriscience, un jucător important în industria chimică agricolă și a semințelor, a raportat că vânzările sale pentru anul 2023 au înregistrat o ușoară scădere cu 1%, în timp ce vânzările organice au consemnat o diminuare de 3% față de anul anterior.

Cu toate acestea, America de Nord și regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa) au înregistrat creșteri, compensând astfel declinurile din America Latină și Asia-Pacific.

Scăderea vânzărilor a fost influențată de creșterea prețurilor la nivel global cu 13%, o consecință a strategiei de stabilire a prețurilor a companiei, orientată către valoarea și cererea pentru tehnologii noi. Declinul în volum a fost determinat de diverse factori, inclusiv scăderea volumelor de porumb în America Latină, retragerea din piața rusă și reducerea suprafețelor cultivate cu porumb în regiunea EMEA.

Vânzările nete de protecția culturilor și vânzările organice au înregistrat, de asemenea, o scădere, în timp ce vânzările de semințe au înregistrat o creștere modestă. Cu toate acestea, profitul înainte de dobânzi, impozite, depreciere și amortizare a înregistrat o îmbunătățire cu 5% față de anul anterior.

Pentru anul 2024, Corteva estimează că vânzările nete vor fi cuprinse între 17,4 miliarde și 17,7 miliarde de dolari, iar EBITDA operațional va fi între 3,5 miliarde și 3,7 miliarde de dolari. Compania se așteaptă la o perspectivă globală constructivă pentru agricultură în acest an, cu o cerere în creștere pentru cereale, oleaginoase și biocombustibili.

De asemenea, se estimează că numerarul generat din activitățile operaționale va crește semnificativ față de anul anterior, reflectând perspectivele pozitive ale companiei pentru viitor.

Sursa: Wall Street

Editor: Rareș Stan


Comentariile sunt închise