Franța: o nouă fabrică Danone pentru băuturi pe bază de plante

Danone a inaugurat recent o nouă unitate de producție în Villecomtal-sur-Arros, sud-vestul Franței, transformând-o într-o fabrică de băuturi pe bază de plante sub brandul Alpro.

Această schimbare semnificativă reflectă angajamentul Danone de a anticipa și satisface nevoile consumatorilor, evidențiind un accent crescut pe producția sustenabilă și pe trendul creșterii consumului de alimente pe bază de plante.

Procesul de transformare a unității a durat aproape doi ani și a implicat o investiție semnificativă de milioane de euro, consolidând poziția fabricii ca unică unitate de producție de lapte de ovăz din făină de ovăz în cadrul Danone Franța. Cele două linii de producție ale facilității permit o producție considerabilă, cu posibilitatea de a atinge peste 300.000 de litri de băuturi pe zi, majoritatea fiind destinate exportului către 26 de piețe europene.

Pentru a susține această transformare, angajații au beneficiat de formare specializată, asigurându-se că sunt pregătiți să gestioneze producția pe bază de plante. Această schimbare strategică se aliniază cu inițiativa „Renew Danone” a companiei, care vizează adaptarea și diversificarea gamei de produse pentru a satisface cerințele consumatorilor în continua evoluție.

Cu această inaugurare, Danone devine un punct de referință în Europa pentru producția de băuturi pe bază de ovăz sub brandul Alpro. Împreună cu fabrica de la Issenheim din estul Franței, care operează deja în domeniul producției pe bază de plante, Danone are acum două fabrici în Franța și patru în restul Europei dedicate producției de băuturi pe bază de plante, consolidându-și poziția pe piața în creștere a alimentelor pe bază de plante.

Benjamin Chevallier, Country Manager pentru categoria plant based în cadrul Danone Franța, a subliniat angajamentul continuu al companiei de a satisface cerințele consumatorilor și de a sprijini diversitatea alimentară prin intensificarea producției de băuturi pe bază de ovăz și a formatelor on-the-go. Alpro, cu vânzări care depășesc 300 de milioane de litri la nivel european, își propune să rămână un lider în furnizarea de alternative sănătoase și gustoase la produsele tradiționale.

Sursă: Revista Progresiv

Editor: Alexandra Băncilă


Comentariile sunt închise