Parlamentul european adoptă încă o lege eco, în ciuda opoziției PPE

Parlamentul European a adoptat un proiect de regulament privind refacerea naturii cu 329 de voturi pentru, 275 împotrivă și 24 de abțineri. Acest regulament introduce obiective ecologice, inclusiv “ponderea terenurilor agricole cu elemente de peisaj de mare diversitate”.

Cu toate acestea, cel mai mare grup din Parlamentul European, PPE (Partidul Popular European), a denunțat impactul asupra fermierilor și a criticat regulamentul drept o “lege prost concepută”.

Viitorul regulament pentru refacerea naturii, conform Parlamentului European, are ca scop refacerea ecosistemelor degradate, contribuind la atingerea obiectivelor de climă și biodiversitate și consolidând securitatea alimentară. Acesta prevede că statele membre trebuie să refacă cel puțin 30% din habitatele reglementate până în 2030, ajungând la 90% până în 2050.

Legea impune, de asemenea, progrese în biodiversitatea ecosistemelor agricole și a turbăriilor drenate, cu opțiuni pentru fermieri. Cu toate acestea, PPE a subliniat că legea nu oferă claritate cu privire la securitatea alimentară și că aceasta adaugă bariere birocratice inutile într-un moment dificil pentru agricultori. Viitorul regulament trebuie adoptat si de Consiliul UE pentru a deveni oficial și a intra în vigoare după 20 de zile de la publicare în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Editat: Cătălin Trifu

Sursa: Hotnews


Comentariile sunt închise