Unilever lansează primul proiect de agricultură regenerativă din UK

Unilever a lansat primul său proiect de agricultură regenerativă în Marea Britanie, lucrând cu ferme care cultivă semințe de muștar și frunze de mentă utilizate în produsele Colman.

Acesta este cel mai recent proiect de agricultură regenerativă de la Unilever, care se bazează pe programe globale care au văzut adoptarea principiilor Unilever de agricultură regenerativă pentru a cultiva ingrediente în produsele Hellmann și Knorr în Statele Unite, Franța, Spania, Argentina și Italia.

La nivel global, Unilever are o foaie de parcurs ambițioasă pentru a investi în practici agricole regenerative pe 1,5 milioane de hectare de teren și păduri până în 2030, contribuind la asigurarea securității alimentare și a rezistenței lanțului de aprovizionare prin furnizarea de materii prime agricole.

Proiectul va testa inițial aplicarea practicilor de agricultură regenerativă în fermele de muștar și mentă din jurul Norwich și Peterborough, pe o perioadă de patru ani, inclusiv fermele de muștar care au furnizat produsele Colman de peste 200 de ani, prima recoltă a programului urmând să fie însămânțată următoare lună.

Proiectul reunește Unilever și două cooperative agricole, English Mustard Growers și Norfolk Mint Growers, cu un grup de parteneri tehnici și academici, Farmacy și National Institute of Agricultural Botany (NIAB).

Unilever a lucrat cu fermele pentru a colecta și a stabili date de referință și a creat un cadru pentru a măsura impactul pe care îl vor avea aceste practici pe o perioadă de patru ani, colectând date despre sănătatea solului, utilizarea îngrășămintelor, biodiversitatea, eficiența utilizării apei și reducerea emisiilor de carbon, precum și impactul privind randamentele și rentabilitatea fermei. Unilever finanțează, de asemenea, dezvoltarea de noi tehnologii pentru a îmbunătăți colectarea datelor în ferme, inclusiv un dispozitiv care va putea măsura nivelurile de carbon din sol.

Andre Burger, șeful departamentului de nutriție, Unilever Marea Britanie și Irlanda, a declarat: „Un sol sănătos ar trebui să conteze pentru toate întreprinderile alimentare și, deoarece criza climatică continuă să afecteze lumea naturală, trebuie nu doar să protejăm, ci și să contribuim la regenerarea solului și a terenurilor agricole folosite pentru a crește culturile și ingredientele de care ne bucurăm în fiecare zi. Colman’s este un condiment de bază din Marea Britanie, iar noul nostru proiect de agricultură regenerativă va contribui la asigurarea aprovizionării durabile și a viitorului ingredientelor și fermelor delicioase care pun marea aromă în produsele noastre.”

Michael Sly, fermier de muștar, a declarat: „La fel ca toți fermierii, ne confruntăm cu provocările schimbărilor climatice direct pe pământul nostru. Alături de grupul nostru de cultivatori de muștar englezesc, suntem în călătorie cu Unilever și NIAB pentru a integra practicile agricole regenerative care includ procese puternice de măsurare, pentru a ne îmbunătăți randamentul, a îmbunătăți sănătatea solului și pentru a menține aroma unui produs fantastic alături de asta.”

David Bond, Mint Farmer, a declarat: „Pentru a ne crește rezistența și a continua să producem produse de înaltă calitate, trebuie să lucrăm cu climatul nostru, ceea ce înseamnă să ne adaptăm practicile. Acest nou proiect cu Unilever ne va permite să implementăm practici de agricultură regenerativă la o scară mai largă, împreună cu mai multe măsurători și analize din parteneriatul nostru cu NIAB, astfel încât să putem continua să învățăm și să ne îmbunătățim pentru viitor.”

Sursa: fdiforum.net

Editor: Irina Bogdan


Comentariile sunt închise