Pakistanul invită Emiratele Arabe Unite să investească în agricultură

Ambasadorul Pakistanului în Emiratele Arabe Unite (EAU) Faisal Niaz Tirmizi a invitat oamenii de afaceri din Emirate să investească în sectoare economice cheie ale țării din Asia de Sud, inclusiv în agricultură, tehnologia informației și energie.

Peste 100 de oameni de afaceri pakistanezi și emiratezi au participat luni la „Conferința de oportunități de afaceri Dubai” care a avut loc la Dubai. Conferința a explorat domenii potențiale pentru colaborări de afaceri între cele două țări și a prezentat discuții detaliate ale experților în afaceri.

„Încurajăm profund colaborarea între business-to-business între comunitatea de afaceri din Pakistan și Emiratele Arabe Unite”, a spus Tirmizi, citat de consulatul general la eveniment. „Invităm cu căldură investitorii emiratezi să investească în imobiliare, energie, agricultură, IT și alte sectoare din Pakistan.”

Tirmizi a spus că peste 60 la sută din populația Pakistanului este compusă din persoane mai tinere de 30 de ani, adăugând că țara cu o populație de 241 de milioane oferă oportunități imense de investiții în diverse domenii. El a spus că Pakistanul și Emiratele Arabe Unite se bucură de o „relație exemplară” și că diaspora pakistaneză a contribuit în mod semnificativ la progresul și dezvoltarea Emiratelor Arabe Unite.

Dr. Abdulrahman Hassan Al Muaini, subsecretar adjunct pentru sectorul drepturilor de proprietate intelectuală la Ministerul Economiei din Emiratele Arabe Unite, a salutat delegații pakistanezi la conferință.

„El [Al Muaini] a subliniat că Emiratele Arabe Unite și Pakistanul oferă un potențial imens și oportunități pentru comunitățile de afaceri din ambele țări”, a spus consulatul general pakistanez. „El a sperat la rezultate pozitive din interacțiunile continue dintre oamenii de afaceri din ambele țări.”

Pakistanul și Emiratele Arabe Unite sunt aliați apropiați, națiunea din Golf fiind al treilea partener comercial al Pakistanului după China și Statele Unite. Este, de asemenea, văzută ca o destinație ideală de export de factorii de decizie din țara din Asia de Sud, datorită proximității sale geografice cu Pakistan.

În ianuarie, Pakistanul și Emiratele Arabe Unite au semnat mai multe acorduri în valoare de peste 3 miliarde de dolari pentru cooperarea în căi ferate, zone economice și infrastructură la summitul Forumului Economic Mondial de la Davos.

Emiratele Arabe Unite găzduiesc aproximativ 1,8 milioane de expatriați pakistanezi și, după Arabia Saudită, sunt a doua cea mai mare sursă de remitențe pentru națiunea din Asia de Sud.

Sursa: arabnews

Editor: Irina Bogdan


Comentariile sunt închise