Purcari Wineries se extinde în regiunea viticolă cu indicație geografică protejată

Purcari Wineries, unul dintre cei mai importanți jucători din industria vinicolă din Europa Centrală și de Est, a anunțat preluarea integrală a acțiunilor Timbrus Purcari Estate SRL. Această achiziție strategică își propune să consolideze poziția grupului în regiunea viticolă cu indicație geografică protejată Ștefan Vodă.

Cu o extindere de aproximativ 130 de hectare de teren agricol, inclusiv 112 hectare de viță de vie de înaltă calitate, Purcari își mărește considerabil portofoliul de active. Această mutare strategică aduce suprafața totală a podgoriilor gestionate de grup la aproape 1.600 hectare.

„Prin această achiziție ne asigurăm aprovizionarea cu struguri de înaltă calitate în satul Purcari, pentru a susține creșterea noastră accelerată pe măsură ce intensificăm vânzările de export. Brandul nostru Purcari a crescut cu aproximativ 30% în 2023 și anticipăm o creștere continuă pe viitor, considerând obiectivul nostru de a transforma Purcari într-unul dintre cele mai recunoscute și respectate branduri de vin la nivel global. Vom aplica cele mai înalte standarde de calitate activelor Timbrus, pe măsură ce le integram în grupul nostru,” a declarant Victor Bostan, CEO Purcari Wineries PCL..

Finalizarea tranzacției este estimată în termen de până la trei săptămâni de la semnarea contractului de achiziție al acțiunilor. Purcari Wineries Public Company Limited este deja un lider pe piața vinurilor premium din România și cel mai mare exportator de vin din Moldova, livrând în peste 40 de țări. Cu această nouă achiziție, grupul își întărește poziția și mai mult în industria vinicolă regională.

Sursă: Revista Progresiv

Editor: Alexandra Băncilă


Comentariile sunt închise