Noi tehnologii care vor schimba agricultura în 2019

Cu forțe socio-economice complicate și o populație globală în creștere, industria agricolă este supusă unei presiuni enorme de a produce randamente mai mari decât oricând.

Profesorul Simon Pearson, profesor de Tehnologie Agroalimentară  la Universitatea din Lincoln, prezintă câteva noi tehnologii, care, din punctul lui de vedere, vor schimba agricultura.

 

  1. Roboții, care ar trebui să rezolve lipsa forței de muncă la nivel mondial

Disponibilitatea forței de muncă în multe țări dezvoltate este afectată de o serie de probleme socio-economice și politice. Cu aproximativ 64.000 de culegători de fructe angajați numai în Regatul Unit, mulți fermieri sunt preocupați de accesarea acestei surse de muncă după ieșirea din Uniunea Europeană.

Și nu numai Marea Britanie este îngrijorată, ci și SUA, care se confruntă cu probleme similare datorită zidului lui Trump de la granița Mexic/SUA, dar și Japonia, unde agricultorii au în medie cam 69 de ani. Răspunsul pentru problema lipsei forței de muncă ar fi roboții care culeg fructe și legume. Sunt deja folosiți pentru a culege căpșuni în Marea Britanie și Spania și mere în Statele Unite.

 

  1. Tractoarele autonome vor fi folosite din ce în ce mai mult

Tractorul inteligent pare să transforme industria agricolă. Pentru a ara solul, o mașină trebuie să fie destul de puternică și să se miște destul de repede, dar nu știm sigur cum ar funcționa un vehicul autonom ușor. Ceea ce știm cu siguranță este că tractoarele viitorului vor fi mult mai inteligente decât tractoarele de astăzi, iar inteligența artificială este tehnologia care va conduce această schimbare.

  1. Vehiculele autonome vor fi folosite în întreaga industrie

Există o gamă largă de aplicații pentru vehiculele autonome în agricultură: pot culege fructe și legume, pot înlocui tăvile colectoare, pot transporta alți roboți și pot măsura ratele de creștere ale culturilor. Acestea reprezintă avantaje deosebite când vine vorba de agricultură și vom vedea că acestea vor fi utilizate pe scară mai largă în viitor.

 

  1. Inovația tehnologică în agricultură nu este atât de nouă, dar cererea este cu siguranță în creștere

Cererea de inovare a crescut cu siguranță în ultimii ani, în special datorită presiunii asupra marjelor de profit în producția alimentară. Și cu piața globală a alimentelor în valoare de 12 trilioane de dolari, există într-adevăr oportunități masive pentru producătorii care doresc să inoveze și să conducă la productivitate. Ca urmare, acum vedem mari investiții globale – de la firme de capital privat, bănci și guverne – în întreaga lume.

 

  1. Tehnologia aduce mari beneficii

Tehnologia diferită aduce beneficii diferite: tractoarele autonome oferă acuratețe și precizie, dar pot fi în mișcare lentă, în timp ce roboții adună cantități imense de date, dar într-o zonă geografică limitată.

În viitor vom vedea cum aceste noi tehnologii  converg și vor determina fermierii să fuzioneze diferite surse de date și analize de ultimă oră pentru a crește, monitoriza și recolta culturi la o rată mai rapidă decât înainte.


Articol întreg

te-ar mai putea interesa și…

Din ce în ce mai multe femei gestionează ferme din Europa

Comentariile sunt închise