Președintele Stein & Partner:  În România, managerii recrutați de noi rămân pentru o perioadă de 5-10 ani

Au existat cazuri când personalul înalt calificat, managerii de top, recrutați prin intermediul companiei specializate Stein & Partner „au rămas la posturile pentru care au fost selecționați chiar și 16 sau 19 ani”, după cum ne-a declarat fondatorul și președintele Stein & Partner, Werner Stein.

El a mai adăugat însă, că de obicei, „aceștia rămân, în România, pentru o perioadă de 5-10 ani”, însă aceste intervale variază mult, în funcție de domeniu, zone, planuri de afaceri și altele.

„De obicei, căutăm oameni care sunt dispuși să vină, în țară, pentru o perioadă de 3-5 ani, ceea ce este destul de greu. Altfel, daca ar fi simplu, companiile ar găsi singure personalul de care au nevoie. Trebuie să ai resursele necesare și bănci de date ca să ai posibilitatea să contactezi oamenii. Sunt însă și persoane care vin singure spre noi, în căutarea unui loc de muncă specializat.

În România, de obicei, persoanele recrutate stau între 5 si 10 ani. Au fost manageri care au stat in același loc și 16 ani, sau 19 ani. În mod normal activitatea noastră este călăuzită de succes și din acest motiv căutăm oameni de succes. De asemenea, face parte tot din business-ul nostru: câteodata trebuie să găsim manageri interimari – pentru un proiect anume, sau doar pentru o perioadă de un an.

O mulțime de români pe care i-am adus în cadrul unor companii, după un an, pentru că erau foarte buni, au fost direcționați apoi spre sediile centrale, în Rusia de exemplu, sau Franța, Elveția, Germania, America. Deci, încep de aici, după care avansează și merg în afară. Foștii noștri candidați sunt peste tot în lume.

Doctorii, de exemplu, încercăm să îi aducem înapoi în țară, nu să îi trimitem în afară, spre alte zone. În domeniul IT sunt multe companii din afara țării, care sunt interesate să aibă manageri români, pentru că toată Europa, toată lumea este în căutare de oameni specializați în IT. Iar acum, odată cu dezvoltarea industriei de generație 4.0, interesul pentru specialiști este din ce în ce mai crescut.

Există, în prezent. un interes crescut pentru sectorul de start-up-uri, în Europa, în orașe precum Berlin, Barcelona, Tel Aviv etc. Și acum, România se prezintă tot mai mult ca o zonă importantă mai ales pentru orașele Bucuresti sau Cluj”, a declarat Werner Stein, președintele Stein & Partner (companie care și-a început activitatea în România, în urmă cu 25 de ani).


vezi și …

Stein & Partner: Cât timp durează recrutarea personalului înalt calificat pentru agricultură și ce salariu primesc managerii de top

Werner Stein, fondatorul Stein & Partner:  Managerii de top în domeniul agriculturii sunt foarte greu de găsit

 

Comentariile sunt închise