Emil Dumitru: Sprijin de 7.000€ pentru crescătorii de bovine. Urmează și celelalte sectoare!

Crescătorii de bovine, fie ca vorbim de vaca de lapte sau de carne, vor beneficia în 2020 de un sprijin de până la 7.000 de euro, sumele provenind din economiile identificate în actualul Program Național de Dezvoltare Rurală, susține Emil Dumitru, secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

Programe de sprijin sunt avute în vedere și pentru celelalte sectoare din zootehnie, banii urmând să fie asigurați de la bugetul de stat, în acest caz.

“Din păcate, resursele din bugetul național sunt limitate, pe sectorul bovin vom aborda atât la vaca de lapte, cât și la cea de carne un sprijn din economiile pe care le-am identificat în PNDR de până la 7.000 de euro pe fermieri, în raport de efectivul de animale vaci mamă pe care le au crescătorii”, a declarat Emil Dumitru în cadrul unui interviu acordat publicațiilor FoodBiz și Agrostandard.

Emil Dumitru anunță măsuri de sprijin și pentru sectoare precum creșterea porcilor sau ovinelor, dar și pentru apicultură, totul depinde, însă, de modul cum va decurge rectificarea bugetară.

INTERVIU EXCLUSIV FOODBIZ.RO


vezi și…

Emil Dumitru, MADR: Peste 1,5 mil. hectare culturi de primăvară sunt calamitate

Fermierii cer bancherilor sa amâne plata ratelor la credite

 

Comentariile sunt închise