La Cave de Bucarest, restaurantul cu meniu conceput de cel mai bun bucătar din lume

Restaurantul La Cave de Bucarest este un restaurant cu specific franțuzesc, situat în Cartierul Militari. Meniul este conceput și reînnoit în fiecare sezon de Chef Claude Giraud din Narbonne, 2 stele Michelin, ales de revista TIMES cel mai bun bucătar din lume, iar decorul este conceput de celebrul designer Jean Grisoni.

La Cave de Bucarest este urmașul restaurantului La Villa, care a fost deschis de Mihai Focșa în anul 2002. La Villa, restaurant cu același specific franțuzesc, a fost numit cel mai bun restaurant din București în 2003 și a avut onoarea de a-l primi pe Regele Mihai în câteva rânduri pentru a-și sărbători aniversările.

 La Cave de Bucarest este un restaurant cu specific franțuzesc, unde 80-90% din preparate sunt concepute de bucătarul nostru francez, Chef Claude Giraud, cu 2 stele Michelin.(…). Scopul este de a promova bucătăria franceză, produse proaspete și preparate noi concepute”, spune Mihai Focșa, proprietarul restaurantului.

Restaurantul La Villa a fost conceput din nevoia de avea o mâncare mai calitativă. Fiind nevoit să vină din ce în ce mai des în București datorită lucrului în informatică, Mihai Focșa, fondatorul restaurantului a observat cât de slab calitativă era mâncarea la începutul anilor 2000 și a decis să investească peste 500 de mii de euro în deschiderea restaurantului La Villa.

Restaurantul La Cave de Bucarest se află într-o clădire nou construită special de Mihai Focșa, cu un cadru deosebit realizat de designerul Jean Grisoni, care decorase și restaurantul La Villa, tablouri de calitate, materiale nobile și atmosferă deosebită.

 O pregătire tip sală de concert, deoarece face și spectacole de jazz și muzică în general. Deci încăperea  este concepută pentru a suporta o acustică de calitate” adaugă acesta.

TripAdvisor – La cave de Bucharest

Editor: Alexandra Băncilă


 

Comentariile sunt închise