Destinații fine dining în New York

Clasamentului celor mai apreciate restaurante 2017, The New York Times

Când ajungeți în New York, nu ratați o vizită la unul din restaurantele de top ale orașului. Conform clasamentului celor mai apreciate restaurante din New York City alcătuit de cotidianul american The New York Times, în anul 2017 pe primele cinci poziții s-au situat:

  1. The Grill. Într-o atmosferă tradițională inspirată de anii 1960, pot fi servite, între altele, coaste de porc prăjite (decupate de un specialist, în fața clientului) și antricot de vită cu sos de muștar, toate excelent pregătite. Porțiile foarte generoase și servirea exemplară, după un „ritual” propriu, sunt „recompensate” prin prețuri pe măsură.
  2. Guan Fu Sichuan. Se detașează dintre multitudinea de restaurante chinezești din New York prin meniul oferit care, între altele, cuprinde mai multe excelente rețete de pește fiert, pește prăjit „ca la mama acasă”, precum și un foarte bun mapo tofu. Chiar dacă nu fără cusur, serviciul este bun, iar atmosfera – plăcută.
  3. Empellon. Chiar dacă cu sonoritate mexicană, localul, de mari dimensiuni, oferă nu numai o combinație de specialități mexicane, ci și de alte inspirații. Poate primi un mare număr de clienți, cu o ofertă variată, adaptată tuturor buzunarelor.
  4. King. Un local de dimensiuni reduse, care – într-o atmosferă familială, rustic-rafinată – oferă un meniu echiibrat, inspirat din gastronomia specifică sudului Franței și nordului Italiei, pregătit cu grijă.
  5. Flora Bar. Situat într-un loc neconvențional – parterul muzeului Met Breuer –, restaurantul își datorează renumele preparatelor bazate pe rețete proprii ale bucătarului, de origine uruguayană. Eleganta și somptuoasa omletă împachetată, acoperită cu un strat subțire de caviar, este un bun exemplu în acest sens.

 

Sursa: Pete Wells, Top New York Restaurants of 2017, The New York Times, 12 dec. 2017

Sursa foto: https://ny.eater.com

Comentariile sunt închise