La Cave de Bucharest

Ingrediente simple, de foarte bună calitate, proaspete, organice și ecologice, și gastronomie franceză.

Sub deviza „mâncăm ca să trăim o viață sănătoasă” și nu „trăim ca să mâncăm doar astăzi”, restaurantul „La Cave de Bucarest”,   vă invită într-un spațiu extrem de primitor, realizat de nimeni altul decât celebrul designer Jean Grisoni.

Pentru a afla câteva dintre secretele echipei i-am adresat câteva întrebări Irinei Brcik, specialist în comunicare „La Cave de Bucarest”.

FoodBiz:   Ce feluri de mâncare sunt specifice „La Cave de Bucarest”?

Irina Brcik (IB):  Încă de la relansarea restaurantului, filozofia principală în jurul căreia ne-am concentrat eforturile a fost utilizarea de produse proaspete, atent selecționate direct de la producător, în funcție de sezon. Încercăm să reinterpretăm diverse feluri de mâncare cu rădăcini franțuzești, utilizând aceste ingrediente românești proaspete, pentru a redescoperi gusturile autentice de odinioară. Credem că este un specific reprezentativ al restaurantului, care îi încântă pe clienți.

FoodBiz:  Ce ingrediente speciale folosiți în mâncăruri?

IB:  Aproape fără excepție, conform filozofiei enunțate anterior, încercăm să folosim ingrediente simple, dar de foarte bună calitate, proaspete, organice și ecologice, al căror parcurs îl urmărim fiind mereu în contact cu producătorii și pe care le modelăm în conformitate cu rafinamentul specific gastronomiei franceze. Aceasta reprezintă partea specială a ingredientelor noastre, simplitatea și originalitatea lor, povestea din spatele evoluției de la idee până la produsul final. Ocazional, obligați de rigurozitățile culinare, trebuie să aducem însă în bucătărie și ingrediente specific franțuzești, de top, cum ar fi foie gras pe care îl folosim uneori în rețetele noastre sau incomparabila ciocolată Valrhona pentru un desert de vis.

FoodBiz:   Cu ce restaurante celebre din lume credeți că vă asemănați?

IB:  Nu am putea aprecia o astfel de asemănare, cu siguranță restaurante cu specific franțuzesc sunt multe în lume. Am putea menționa însă restaurantul La Table de Saint Crescent din Narbonne (1* Michelin, 4 toques) cu care colaborăm îndeaproape, schimbând rețete și personal și care se ghidează după aceleași principii culinare amintite mai devreme.

FoodBiz:   Ce gen de muzica promovează „La Cave De Bucarest”?

IB:  În restaurant predomină muzica Jazz. Se poate asculta de obicei în surdină la interior sau pe terasă în timpul programului, organizând în același timp, frecvent, concerte live unde invitații îi pot asculta pe Marius Vernescu, Luiza Zan, Marius Mihalache, Puiu Pascu, Emil Bazga, Sorin Zlat, Emy Dragoi și mulți alții. Restaurantul dispune în acest scop de o scenă ticsită de instrumente muzicale și o sonorizare deosebită.

La Cave de Bucarest

 


 

Comentariile sunt închise