Mihai Focșa și bucătăria „cu gust și sănătoasă’’ (Partea V)
Dacă vorbim de restaurantul La Villa, în meniu cele mai solicitate sunt, în primul rând, deserturile, pentru că ele constituie partea cea mai ușor de înțeles și sunt deosebite față de ceea ce există în București, ne explică Mihai Focșa. Urmează apoi diferite preparate, de exemplu, peștele, pregătit în diverse feluri, sau un meniu deosebit de apreciat, numit „Auberge de Mangalița”, care are mare trecere în rândul clienților. Și nici nu-i de mirare, pentru că tot ceea ce se servește aici provine direct de la producători; sunt produse de calitate, cu gust, sănătoase (de la mama natură, cum s-ar zice), care dau savoare deliciilor culinare pregătite de maeștrii de la La Cave. În general, se folosește carne de vită, pui, miel și pește, dar și multe preparate confiate. De exemplu, carnea de Mangalița provine de la o firmă din Tătărești (județul Satu Mare), în timp ce pâinea este adusă de la un cuptor care o coace special pentru La Cave. Rețeta este proprie, iar pâinea are o formă unică (așa cum și-au dorit să arate bucătarii de la restaurant), fiind livrată zilnic. Același lucru se întâmplă și în cazul produselor lactate sau al legumelor. Nu trebuie să uităm și minunații cozonacii tradiționali produși în laboratoarele proprii cu ocazia diferitelor evenimente.
„Putem servi preparate franțuzești autentice în adevăratul sens, create de cheful nostru din Franța. De exemplu, avem dabouron, un desert franțuzesc, care seamănă cu savarina un pic… Punctul forte îl constituie deserturile, în mod special, care sunt cu adevărat deosebite. Ceea ce ne scoate în evidență este, însă, calitatea globală a mâncărurilor care au gust și sunt originale față de ceea ce există în București. Important este să fie clientul mulțumit, să se bucure de acest loc unde se poate recrea, să se simtă bine și să uite de munca de toate zilele”, ne-a mai declarat Mihai Focșa, un adept al bucătăriei „care are gust și este sănătoasă’’. Fie ea franțuzească sau tradițională de pe la noi…
vezi și…
Mihai Focșa: „În IT, doar rezutatul contează. Este bun sau nu, ca și mâncarea!” (Partea 1)
Noroc, șansă sau poate fler?! Povestea de viață a lui Mihai Focșa (Partea II)
La Villa, Arcul de Triumf al gastronomiei franceze (Partea 3)
Comentariile sunt închise