La Villa duce povestea mai departe (Partea IV)

În România, povestea La Villa a mai continuat câțiva ani cu alți chefi francezi, până când Mihai Focșa a reușit să-și formeze propria echipă de bucătari școliți chiar de familia Giraud. Între timp, a deschis și un alt restaurant, La Cave, situat în cartierul Militari din Capitală, care încearcă să ducă mai departe renumele și faima câștigate de La Villa. Un atu în plus este faptul că de meniurile noi se ocupă și acum Claude Giraud, care vine regulat la București, cel puțin o săptămână pe lună. Tot el urmărește și calitatea produselor, semn clar că exigența este maximă. Trebuie să știți că meniul se schimbă de patru ori pe an, în funcție de sezon, fiind păstrate anumite preparate care plac foarte mult clienților, în majoritate români. Nu lipsesc însă și cei străini (în jur de 20%), atrași de frumusețea locului. Pentru că, să recunoaștem, cine s-ar aștepta să găsească o locație de top undeva la marginea Capitalei, într-un cartier care nu sare cu nimic din tiparele obișnuitului. Restaurantul are 75 de locuri, în partea de jos, însă în total se poate ajunge la o capacitate de 250 de persoane, dacă punem la socoteală și etajul doi, unde se află și o grădină. Iar pentru ca totul să fie perfect, se organizează serate de jazz, iar uneori se mai cântă și melodii tradiționale sau populare, la cererea publicului. O atmosferă unică, perfectă pentru a petrece o seară de neuitat.

„La Cave, la fel ca și La Villa, în trecut, sunt niște restaurante atipice din punct de vedere al calității, a decorului înconjurător. Nu avem vecini, este foarte multă liniște, suntem înconjurați de copaci… Sunt niște mici muzee, nu este vorba de un loc pentru a face un mare trafic de consumatori”, recunoaște Focșa.

Iar dacă la începuturi, restaurantul reprezenta o plăcere personală de a avea un loc extrem de agreabil și atrăgător unde să poată să mănânce, acum recunoaște că nu mai este de mult doar pentru el.

„Mă bucur că din ce ce în ce mai mulți români sau străini de calitate apreciază restaurantul. Vin francezi, ambasadori, miniștri, regi (Regele Mihai și-a sărbătorit aici câteva aniversări!). Restaurantul este un loc de relaxare pentru cei ce muncesc în altă parte”, declară Focșa.

vezi și…

Mihai Focșa: „În IT, doar rezutatul contează. Este bun sau nu, ca și mâncarea!” (Partea 1)

Noroc, șansă sau poate fler?! Povestea de viață a lui Mihai Focșa (Partea II)

La Villa, Arcul de Triumf al gastronomiei franceze (Partea 3)

Comentariile sunt închise