Topul țărilor producătoare de ceapă
Ceapa este cultivată și folosită în întreaga lume. Ca aliment, ea este de obicei gătită, ca legumă sau parte dintr-un fel de mâncare pregătită, dar poate fi consumată, de asemenea, crudă sau folosită pentru a face murături. Sunt înțepătoare atunci când sunt mărunțite și conțin anumite substanțe chimice care irită ochii. Ceapa conține 89% apă, dar și zahăr, proteine, fibre și cantități mici de nutrienți esențiali. Ceapa contribuie la mâncare fără să crească semnificativ conținutul caloric.
Aproximativ 170 de țări din lume cultivă ceapă pentru uz propriu, în timp ce unele cresc și ceapă pentru comerț. Aproximativ 9,2 milioane de acri de ceapă sunt recoltate în fiecare an la scară globală, iar 8% din această recoltă este comercializată la nivel internațional.
Iată topul țărilor producătoare de ceapă:
Țara | Cantitate
(tone) |
China | 20.507.759 |
India | 13.372.100 |
SUA | 3.215.343 |
Egipt | 2.208.080 |
Turcia | 1,900,000 |
vezi și…
Top 10 țări consumatoare de lapte
Top țări producătoare de cacao boabe
Comentariile sunt închise