Top 6 state producătoare de porumb

Se produce mai mult porumb decât orice altă cultură de cereale, și asta dintr-un motiv întemeiat. Este un aliment de bază pentru multe persoane și o componentă majoră a hranei pentru animale. Porumbul este utilizat ca îndulcitor cu conținut ridicat de fructoză în multe alimente procesate și este ingredientul principal în uleiul de porumb, amidonul de porumb și siropul de porumb.

Porumbul este cultivat ca o cultură pentru profit în întreaga lume. Datele pentru sezonul de producție 2018-2019 sunt folosite pentru acest clasament al principalelor țări producătoare de porumb, pe baza datelor strânse de Statista.com, dar numerele rămân destul de constante de la an la an.

Iată top 6 state producătoare de porumb:

  1. Statele Unite ale Americii

SUA este de departe cel mai mare producător și exportator de porumb din lume, producția din sezonul 2018-2019 fiind de 366,6 milioane tone. Suprafața dedicată plantării porumbului se schimbă de la anotimp la anotimp, dar în general peste 90 de milioane de acri de pământ american sunt plantați cu porumb în fiecare sezon. Consumul intern a fost de aproximativ jumătate din total, iar cea mai mare parte a fost folosită ca hrană pentru animale.

  1. China

Producția de porumb a Chinei din sezonul actual este estimată la 257,7 milioane tone metrice și aproape toată cantitatea este consumată pe piața internă. În timp ce țara este un producător major de porumb, numărul de acri pe care fermierii chinezi îi dedică porumbului va scădea probabil acum, după ce guvernul a încetat susținerea prețurilor la porumbul intern. Se așteptă ca fermierii să treacă la culturi cu valoare mai mare, precum soia. Dacă cererea de porumb rămâne mare în timp ce oferta scade, China ar putea crește cantitatea de porumb pe care o importă.

  1. Brazilia

Brazilia este un producător major de multe culturi, inclusiv cafea, zahăr și soia, și este al treilea cel mai mare producător mondial de porumb. Din cele 94,5 milioane tone de porumb pe care țara le produce anual, majoritatea vor fi consumate intern.

  1. Argentina

Argentina este un producător important de porumb și, de asemenea, un exportator semnificativ al acestuia. Producția sa anuală de porumb este estimată la 46 de milioane de tone metrice, dar consumul său de porumb la nivel național nici măcar nu ajunge în top 10 pe plan mondial. Deși nu sunt disponibile cifre precise, asta înseamnă că exportă mai mult de jumătate din producție.

  1. Ucraina

Ucraina a avut o cantitate record de porumb produsă în 2018 la 35,5 milioane tone metrice. Țara și-a folosit solul bogat pentru a-și dezvolta producția din sezonul 2017, când au produs 24,1 milioane de tone metrice.

  1. India

Lista producătorilor de top rămâne destul de stabilă de la an la an. Acestea fiind spuse, India urcă pe listă încet, dar sigur. Acum produce 26 de milioane de tone metrice pe an.

Despre Uniunea Europeană

Datele nu sunt colectate individual pentru țările din cadrul Uniunii Europene. Totuși, această regiune compusă din 28 de țări merită o mențiune onorabilă ca producător și consumator major de porumb. În sezonul 2018-2019, Uniunea în ansamblu a fost al patrulea mare producător de porumb, cu 60,7 milioane de tone de porumb produse. Cu toate acestea, UE este un importator net de porumb pentru a acoperi cererea.

Sursa Investopedia: https://www.investopedia.com/articles/markets-economy/090316/6-countries-produce-most-corn.asp


vezi și…

Nicolae Badea, CEO Computerland: departajare între companii, după implementarea AI (partea III)

 

 

 

Comentariile sunt închise