Când lipsește autoritatea, adaugă vodcă
Write drunk, edit sober! Carevasăzică, scrie beat, editează treaz, zicea Ernest Hemingway. E greu de crezut însă că marele secret al talentului lui stătea pe fundul paharului…
Să zici despre Papa Hemingway că era un băutor înrăit înseamnă să-l subapreciezi grav. Omul nostru bea cu o religiozitate demnă de o cauză mai bună. Dar, hey! Dacă din asta s-au născut Bătrânul și marea și Adio, arme!, cine suntem noi să ne pricepem mai bine?
Bea intens și cu o asumare care l-a aruncat direct în folclorul urban parizian. Care zice că el ar fi inventat Bloody Mary.
Când medicii i-au interzis să mai bea pentru că alcoolul îi punea viața în pericol, Hem s-a simțit ca fără jumătate de inimă. Așa că i-a cerut ajutorul unui om de nădejde: barmanul preferat de la Ritz. Avea nevoie de o băutură pe care nevasta suspicioasă să n-o dibuiască la prima amușinare.
Tânărul a ales vodca peste care a turnat suc de roșii și multe multe condimente care să acopere duhoarea. Mai târziu, când avea să rafineze băutura, Papa alegea întotdeauna o vodcă rusească de calitate. Îi plăcea să bea așa cum îi plăcea să trăiască: grandios și simplu.
Rețeta:
- Într-un pahar mare (orice pahar mic „nu merită efortul”) adaugă:
- 1 bucată de gheață (cea mai mare care-ncape)
- 1 halbă de vodcă
- 1 halbă de suc de roșii rece
- 1 lingură de sos Worcestershire
- 1 păhărel de suc proaspăt stors dintr-o lămâie verde/lime
- O tulpină de țelină
- O priză de piper cayenne
- O priză de piper negru
- Câteva picături de Tabasco
„Continuă să amesteci și să guști, ca să vezi cum se transformă. Dacă ți se pare prea tare, mai domolește-o cu suc de rosii. Dar dacă îi lipsește autoritatea, mai adaugă vodcă.”
A ieșit o licoare roșie ca sângele.
Ghici cum o chema pe nevastă?
(răspunde mai jos, în Comentarii)
Autor: Liviana Tane – pentru FoodBiz
Liviana este pasionată de arta storytellingului și face “Ocolul Lumii în 100 de cărți”. Îi puteți urmări aventura pe livtane.ro
Comentariile sunt închise