Când lipsește autoritatea, adaugă vodcă

Write drunk, edit sober! Carevasăzică, scrie beat, editează treaz, zicea Ernest Hemingway. E greu de crezut însă că marele secret al talentului lui stătea pe fundul paharului…

Să zici despre Papa Hemingway că era un băutor înrăit înseamnă să-l subapreciezi grav. Omul nostru bea cu o religiozitate demnă de o cauză mai bună. Dar, hey! Dacă din asta s-au născut Bătrânul și marea și Adio, arme!, cine suntem noi să ne pricepem mai bine?

Bea intens și cu o asumare care l-a aruncat direct în folclorul urban parizian. Care zice că el ar fi inventat Bloody Mary.

Când medicii i-au interzis să mai bea pentru că alcoolul îi punea viața în pericol, Hem s-a simțit ca fără jumătate de inimă. Așa că i-a cerut ajutorul unui om de nădejde: barmanul preferat de la Ritz. Avea nevoie de o băutură pe care nevasta suspicioasă să n-o dibuiască la prima amușinare.

Tânărul a ales vodca peste care a turnat suc de roșii și multe multe condimente care să acopere duhoarea. Mai târziu, când avea să rafineze băutura, Papa alegea întotdeauna o vodcă rusească de calitate. Îi plăcea să bea așa cum îi plăcea să trăiască: grandios și simplu.

Rețeta:
  • Într-un pahar mare (orice pahar mic „nu merită efortul”) adaugă:
  • 1 bucată de gheață (cea mai mare care-ncape)
  • 1 halbă de vodcă
  • 1 halbă de suc de roșii rece
  • 1 lingură de sos Worcestershire
  • 1 păhărel de suc proaspăt stors dintr-o lămâie verde/lime
  • O tulpină de țelină
  • O priză de piper cayenne
  • O priză de piper negru
  • Câteva picături de Tabasco

„Continuă să amesteci și să guști, ca să vezi cum se transformă. Dacă ți se pare prea tare, mai domolește-o cu suc de rosii. Dar dacă îi lipsește autoritatea, mai adaugă vodcă.”

A ieșit o licoare roșie ca sângele.

Ghici cum o chema pe nevastă?

(răspunde mai jos, în Comentarii)


Autor: Liviana Tane – pentru FoodBiz

Liviana este pasionată de arta storytellingului și face “Ocolul Lumii în 100 de cărți”. Îi puteți urmări aventura pe livtane.ro


 

ÎNSCRIE-TE ACUM!

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim