Când lipsește autoritatea, adaugă vodcă

Înscrie-te acum!!

Write drunk, edit sober! Carevasăzică, scrie beat, editează treaz, zicea Ernest Hemingway. E greu de crezut însă că marele secret al talentului lui stătea pe fundul paharului…

Să zici despre Papa Hemingway că era un băutor înrăit înseamnă să-l subapreciezi grav. Omul nostru bea cu o religiozitate demnă de o cauză mai bună. Dar, hey! Dacă din asta s-au născut Bătrânul și marea și Adio, arme!, cine suntem noi să ne pricepem mai bine?

Bea intens și cu o asumare care l-a aruncat direct în folclorul urban parizian. Care zice că el ar fi inventat Bloody Mary.

Când medicii i-au interzis să mai bea pentru că alcoolul îi punea viața în pericol, Hem s-a simțit ca fără jumătate de inimă. Așa că i-a cerut ajutorul unui om de nădejde: barmanul preferat de la Ritz. Avea nevoie de o băutură pe care nevasta suspicioasă să n-o dibuiască la prima amușinare.

Tânărul a ales vodca peste care a turnat suc de roșii și multe multe condimente care să acopere duhoarea. Mai târziu, când avea să rafineze băutura, Papa alegea întotdeauna o vodcă rusească de calitate. Îi plăcea să bea așa cum îi plăcea să trăiască: grandios și simplu.

Rețeta:
  • Într-un pahar mare (orice pahar mic „nu merită efortul”) adaugă:
  • 1 bucată de gheață (cea mai mare care-ncape)
  • 1 halbă de vodcă
  • 1 halbă de suc de roșii rece
  • 1 lingură de sos Worcestershire
  • 1 păhărel de suc proaspăt stors dintr-o lămâie verde/lime
  • O tulpină de țelină
  • O priză de piper cayenne
  • O priză de piper negru
  • Câteva picături de Tabasco

„Continuă să amesteci și să guști, ca să vezi cum se transformă. Dacă ți se pare prea tare, mai domolește-o cu suc de rosii. Dar dacă îi lipsește autoritatea, mai adaugă vodcă.”

A ieșit o licoare roșie ca sângele.

Ghici cum o chema pe nevastă?

(răspunde mai jos, în Comentarii)


Autor: Liviana Tane – pentru FoodBiz

Liviana este pasionată de arta storytellingului și face “Ocolul Lumii în 100 de cărți”. Îi puteți urmări aventura pe livtane.ro


 

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim