Un berar își cere scuze pentru fotografia lui Gandhi pusă pe sticlele de bere

După un întreg scandal, producătorul israelian de bere și-a cerut scuze și a declarat că nu știa că legendarul Mahatma Gandhi avea opinii ferme antialcool.

Portretul părintelui independenței Indiei, Mahatma Gandhi, a apărut alături de chipurile celebrilor conducători ai națiunii Israelului pe sticlele de bere fabricate de Malka Beer, o mică companie din nordul Israelului, potrivit  unui anunț publicat, la începutul lunii, pe portalul india Today. De aici,  a pornit un întreg scandal. Imigranții indieni din Israel  au sesizat ambasada Indiei din Tel Avix, notează  Ynet news, Șeful Fundației Naționale Mahatma Gandhi din India a trimis și el o scrisoare în care relata incidentul către primul ministru al Israelului, Benjamin Netanyahu, solicitându-i „să întreprindă măsuri imediate” pentru retragerea imaginii lui Gandhi de pe sticlele de bere.

„Să etichetezi sticlele de bere utilizând numele și  chipul lui Gandhi este o acțiune profund răuvoitoare și jenantă”, susține Eby Jose, președintele fondator al Fundației Mahatma Gandhi.

Reprezentanții companiei producătoare Malka au venit cu precizări suplimentare subliniind că, de fapt, ei au dorit să aducă un omagiu marilor conducători ai lumii și nu au știut că ideologia propovăduită de Gandhi era în favoarea interdicției de comercializare a alcoolului în India, potrivit publicației israeliene The Times of Israel.  Ei au mai spus că respectivele sticle de bere  au fost fabricate în cadrul unei serii speciale, limitate, pentru a celebra Ziua Independenței Israelului, iar berea s-a vândut rapid și nu mai este prezentă pe rafturile magazinelor.

„Malka Beer își prezintă scuzele cele mai sincere poporului și guvernului indian, noi neavând intenția să rănim în vreun fel sentimentele cuiva. Avem tot respectul și toată aprecierea pentru personalitatea lui Mahatma Gandhi și regretăm că am plasat imaginea lui pe sticlele noastre de bere”, a declarat, într-un comunicat, Gilad Dror, managerul general al mărcii Malka.


vezi și…

Oxford Economics: Roboții lasă fără locuri de muncă două milioane de angajați, anual

 

 

Comentariile sunt închise