Un cocktail pentru Bradley. Și, eventual, un Oscar

Pe vremea când eram foarte însărcinată cu fii-miu (să tot fi fost anul Domnului 2009), puțini auziseră de Bradley Cooper. Făcuse niște roluri secundare prea puțin remarcabile, dăduse câteva replici în niște seriale de televiziune, dar încă nu dăduse lovitura. Ca să fiu exactă, fix în anul ăla ieșea pe piață prima lui prestație de ținut minte, în Marea Mahmureală.

Mie însă reușise să-mi atragă cumva atenția, destul cât să-i pun poza pe post de screen saver în telefonul de serviciu. Cum dădea cu ochii de el, cum mă întreba toată lumea cine-i domnul.

– Tatăl copilului meu, răspundeam aproape jignită de întrebare.

Mi-e greu să găsesc cuvintele care să descrie diversitatea de reacții, pentru că sarcina mea era atât de evidentă încât cele 100 de kilograme pe care le atinsesem la vremea aia nu mai reușeau s-o ascundă.

E limpede, așadar, de ce numele lui Bradley Cooper, atât de public zilele astea, mă duce cu gândul la băutură. Cu atât mai mult acum, după ce a ratat Globul de Aur, ceea ce, statistic, îi dă șanse muuult mai mari la Oscar (știți voi superstiția aia care zice că cine ia Globul nu pupă Premiile Academiei.) Chiar dacă nu i-a picat bine rolul de simplu spectator la ceremonia de decernare, Bradley a avut multe motive să-și refacă starea de spirit. Iar unul dintre ele a fost cocktailul oficial de la Golden Globes.

De altfel, toată lumea știe că distracția nu e pe scenă, ci în spatele ei, la afterparty, una dintre cele mai amețitoare (la propriu) petreceri hollywoodiene. Pe lângă valuri de șampanie, mai curg și pahare nesfârșite de cocktail, iar numele oficial al celui de anul acesta a fost Moët Belle.

Dacă vreți să-l încercați acasă, iată cum se face: mai întâi, te dai de trei ori peste cap să obții ingredientele:

  • 30 ml Cachaça. Pentru cine nu știe, adică pentru mine, o documentare minimală zice să asta e o băutură tradițională braziliană. Explicabil, dacă te gândești că actrița Camilla Belle, cea care a creat această rețetă, este (right!) braziliancă. Cachaça (care se pronunţă ka-sha-sa) este un fel de rom alb, brazilian, făcut prin distilarea sucului de trestie. Prin urmare nu e rom. În portugheză, cuvântul beţivan cachaçeira îşi are originea în numele aceste băuturi. Informația asta nu e relevantă pentru rețetă, dar te face să pari mai deștept după primul pahar, cât încă mai ești coerent.
  • 20 ml suc de mango (adică fructul meu preferat. Nici asta nu e relevantă decât dacă vreți să mă invitați la masă. Vreodată…)
  • 15 ml sirop de ghimbir
  • 8 ml suc proaspăt de lime
  • 75 ml Moët & Chandon Brut Impérial, adică acel brand de șampanie care susține oficial de 28 de ani încoace petrecerea de care povesteam mai sus
  • flori comestibile pentru decorat (aici poate ar fi înțelept să cereți părerea unui specialist. Doar zic…)

Tehnica e simplă: amesteci primele patru ingrediente cu gheață, le torni într-o cupă elegantă și adaugi deasupra Moët & Chandon Impérial Brut. Nu uita de floarea decorativă, s-ar putea să te salveze, totuși, de Marea Mahmureală.


Autor: Liviana Tane – pentru FoodBiz

Liviana este pasionată de arta storytellingului și face “Ocolul Lumii în 100 de cărți”. Îi puteți urmări aventura pe livtane.ro


 

Comentariile sunt închise