10  lucruri mai puțin știute despre bere

Berea este una din cele mai vechi băuturi alcoolice din lume. Ea are o lungă și prodigioasă istorie, de-a lungul secolelor făcând deliciul băutorilor ei. Însă, oricât de dedicați i-ar fi, sunt șanse oarecum reduse ca aceștia din urmă să cunoască – în totalitate – o serie de lucruri fascinante privitoare la bere. Iată, în continuare, 10 dintre acestea.

Primii fabricanți profesioniști de bere erau în totalitate femei. Aceasta deoarece exista credința că pentru a obține o bere gustuoasă era nevoie de frumusețea celui ce o prepara. Or, femeile erau exponentele cele mai de seamă ale frumuseții!

Cea mai veche rețetă cunoscută pentru prepararea berii datează de peste 4000 de ani și a  aparținut sumerienilor.

Babilonienii antici erau atât de stricți în legătură cu calitatea berii care li se servea, încât cei care preparau o ”șarjă” proastă erau omorâți prin înecare drept pedeapsă finală.

Lucrătorii care au participat la construcția piramidelor de la Giza, Egipt, au fost plătiți cu câte 4 litri de bere pe zi.

O epavă din secolul 19 descoperită în largul coastelor Finlandei a avut la bord cea mai veche și încă ”băubilă” bere cunoscută în lume. Aceasta avea un gust de arsură și acid.

Vânzarea primei sticle de bere îmbuteliată s-a petrecut în anul 1850.

Sticlele de culoare brună păstrează cel mai bine prospețimea berii.

Depozitarea berii îmbuteliate în poziție verticală reduce riscul de oxidare și contaminare prin contactul cu capacul capsat.

Un american consumă anual, în medie, 23 galoane (circa 87 litri) de bere.

Cea mai scumpă bere din lume este Vieille Bon Secours. Ea costă 890 USD sticla și poate fi cumpărată într-un singur loc din Londra, Marea Britanie. Aviz amatorilor!

Sursa: după Shai Kuritzky, Bottoms Up! 12 Fascinating Facts AboutBeer!, online, http://www.ba-bamail.com


alte articole scrise de Adrian Constantinescu:

Previziuni privind evoluția comerțului online cu produse alimentare

Walmart Inc.: Între tradiție și modernitate

ÎNSCRIE-TE ACUM!

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată

Mulțumim