Promovarea – element esențial în afaceri

OIPA –  Legume Fructe, reprezentând organizarea de piață pe filiere de produs, este permanent preocupată de promovarea a peste 200 produse alimentare proaspete și procesate.

Beneficiind de cadrul național și European creat începând cu anul 2010 organizația a implementat 8 programe europene și terțe piețe atât pentru produsele proaspete din gama legume fructe, cât și de produse procesate. Rusia, Ucraina, Bielarus, Azerbaijan, China ca terțe piete, Germania, Polonia, Cehia, Slovacia ca state UE.

În cei 10 ani organizația a participat cu stand, produse, întâlniri de afaceri, conferințe, la care au participat jurnaliști de specialitate, oameni de afaceri interesați de produsele românești. Bucuria de a reprezenta România în diversele zone din lume, este o bucurie anume, care crează așteptări, obligă la a depași standard de calitate, de prezentare.

Se poate vorbi de cunoașterea produselor românești din gama legume fructe în locuri îndepărtate, și de o apreciere deosebită.

Firme din organizația noastră cum ar fi SC Râureni reușesc, după un efort susținut de branduire, de calitate mereu în creștere, să livreze pe patru continente cantități în creștere.

Specializată pe produse procesate din fructe, gemurile și dulcețurile, magiunul din prune fac ca brandul Anna Bella să fie cunoscut și apreciat în China după o participare la trei târguri la Sanghai, dar la fel de apreciate în Canada și USA.

La fel SC Contec Tecuci pe lângă calitatea de lider în ceea ce privește cota de piața pe România, din cele 186 sorturi de produse procesate, a ajuns ca peste 80 să fie cunoscute internațional.

Specializarea unităților de procesare pe o gama strânsă de produse cum ar fi din roșii, din fructe de pădure, produse congelate etc., sunt o mândrie pentru fiecare producător.

Se remarcă și produsele procesate din roșii în care excelează două fabrici, respectiv Leader Internațional Caracal unitate integrată ce reuseste să-și producă 80% din materiile prime necesare, roșiile depilate în suc propriu, zacusca în patru sorturi, ardei Kapia copt si alte produse cu brandul Natgurevo.

La fel, fabrica de conserve Legume Fructe S.A. Buzau excelează calitativ pe produse din roșii. Pasata di Pomodore, produs excelent care probează semintele de roșii în masa de suc fac un deliciu la consum.

O prezenta permanenta, sustinută în standurile de promovare,  Magiunul de Topoloveni a creat o istorie frumosă, produsul prin calitate, dar și prin promovare urcă vertiginos.

Actualmente avem în derulare două proiecte de promovare legume proaspete pe Dubai și Arabia Saudită pentru: roșii, ardei, varză; un proiect pentru produse proaspete pentru țari UE-Germania, Cehia, Polonia, respective cireșe, vișine, caise, piersici; un program special pentru produse procesate pentru SUA, Canada și Japonia.

În general Organizația a optat pentru programe de promovare multistatale, partenerii din Grecia, Cipru, Bulgaria completând de fiecare dată paleta produselor, experiența fiecăruia dintre participanți fiind o experiență valoroasă.

Rezultatele obținute prin actiunile de promovare sunt tot mai vizibile. Acțiunea sustinută este benefică, se conturează tot mai multe branduri românești, produsele își găsesc tot mai mult loc în atenția consumatorului.

Este totuși mare nevoie de susținerea a tot ceea ce cu multă muncă s-a creat!

Susținerea mai ales a materilor prime, investițiile în fabrici, în echipamente, dar mai ales în calitate la care se impune o dezvoltare constând în crearea a doua fabrici de ambalaje, una pentru producția de borcane (cca.300 mil/an, capacitate ce se importă actualmente) și una în ambalaje metalice (cutii, capace la fel import total).

Sectorul știe ce are de făcut, trebuie să fie ascultat, el poate mult și contribuie activ la dezvoltarea  agriculturii, a României.

 

Autor: Aurel Tănase, Director General, Organizația Interprofesională Națională Prodcom Legume – Fructe


Alte articole de Aurel Tănase:

Aurel Tănase: Putem să reducem importurile, dacă nu să le și eliminăm!

Profit de peste 60% cu cireșe de soi

 

Comentariile sunt închise